supernova32_1rodjendan_19082010_photo&copyright by d_gorenak_godar_res_1500

SUPERNOVA – Shopping destinacija za cijelu obitelj

Vrijeme objave:
07:20h // 05.04.2011.

Autor članka:
promo

Foto:
Darko Gorenak

Prije godinu i pol dana, 20. kolovoza 2009. godine, u Varaždinu je otvoren prvi i najveći Shopping Park SUPERNOVA u Hrvatskoj. Riječ je o projektu specijaliziranog trgovačkog centra, poznatog i pod terminom Shopping ili Retail Park, koji u sebi objedinjuje 24 različita i atraktivna zakupnika. Detalje smo saznali u razgovoru s upraviteljicom Centra Patricijom Tkalčec, dipl. german. i dipl. kroat.

Kakvo je pravo značenje Shopping Parka?

- Okvirno Shopping Park kao takav zapravo je projekt koji se zabunom često poistovjećuje sa Shopping Centrom ili Shopping Mallom koji kao jedan objekt, ali zatvorenog karaktera, unutar sebe objedinjuje mnoštvo trgovina. Upravo iz razloga što živimo u doba potenciranom recesijom, smatramo kako je važno naglasiti upravo tu distinkciju. Ono što Varaždinu treba jest upravo koncept našeg Retail Parka unutar kojeg trgovine čak i u separatnom obliku egzistiraju samostalno i neovisno.

Tko je zaslužan za razvoj projekta i tko je u biti vlasnik Supernove?

- Inicijator Shopping Parka SUPERNOVA Varaždin austrijska je grupacija "m2" koja već više od 11 godina uspješno vodi realizaciju visokokvalitetnih nekretnina u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Područje se našeg djelovanja pritom svojim širokim repertoarom rasprostire od idejnog koncepta nabave građevinskog zemljišta i/li projekta, preko njegove konkretne realizacije i iznajmljivanja do dugoročnog upravljanja od strane Centermanagementa. Ime SUPERNOVA u Hrvatskoj je i Sloveniji postalo sinonimom za uspješne (specijalizirane) trgovačke centre koje nedvojbeno karakteriziraju optimalna lokacija i ujednačena mješavina prisutnih zakupoprimaca, odnosno njihovih brandova.

SHOPPING NA 19 TISUĆA KVADRATA

Pojasnite nam sam projekt, što sve obuhvaća?

- Shopping Park SUPERNOVA nastao je na zemljištu površine ca. 56.000 m2. Sastoji se od tri samostalne građevine zajedničke površine od ukupno više od 19.000 m2, locirane oko velikog parkirališta za kupce. Dodatna se parkirališna mjesta nalaze na parkirališnoj površini na krovu istočnog objekta. Osim toga, svakako valja spomenuti i da naš Shopping Park raspolaže s kontingentom od više od 770 parkirališnih mjesta, koja su, naravno, besplatna. Unatoč činjenici kako je riječ o prodajnom prostoru na jedan kat, maksimalan je komfor posjetiteljima zajamčen mogućnošću korištenja krovnog parkinga na koji se automobilom prilazi rampom. Sve one posjetitelje, koji odluče parkirati na krovnome parkiralištu, očekuje ugodan i brz silazak na prizemnu etažu najmodernijim dizalom marke Schindler sa zaslonom na dodir, redovito valoriziranim najboljim ocjenama, a ulaz je između Farmacije i Müllera.

Zašto je odabran baš Varaždin?

- Varaždin je gospodarski i kulturni centar sjeverne Hrvatske kojem gravitira oko 120.000 ljudi. Uz glavni grad Zagreb, udaljen 70-ak kilometara, Varaždinska se županija nedvojbeno ubraja u gospodarski najrazvijenijie hrvatske regije. Lokacija Shopping Parka SUPERNOVA Varaždin direktno je na jednoj od glavnih ulica - Optujskoj ulici te raspolaže izravnim prilazom i izlazom u oba smjera. Upravo je zbog toga posjetiteljima iz grada, jednako kao i onima iz obližnjih mjesta, osiguran najbolji komfor za brz i lak pristup.

NAJPOZNATIJI SVJETSKI BRANDOVI PRVI PUT U REGIJI

Koji su brandovi zastupljeni u Shopping Parku Supernova Varaždin?

- Varaždinu se moglo ponuditi isključivo novi projekt čije su glavne odrednice ne samo raznolikost ponuđenog asortimana, već i prihvatljive cijene dostupne de facto svima. Imajući u vidu atraktivnost našeg Shopping Parka, svjesno smo selektirali one ponuđače usluga, koji će kao predstavnici nacionalnih i inozemnih trgovačkih lanaca dostojno predstaviti svoje proizvode, od kojih je velika većina po prvi puta u cijeloj ovoj regiji!

Kakva je struktura zakupnika prostora?

- Izbor zakupnika u Shopping Parku SUPERNOVA Varaždin apsolutno je jedinstven u ovoj regiji. Neprijeporna je činjenica da smo jedini u Varaždinu koji nudimo tako širok popis domaćih te inozemnih vodećih lanaca trgovina na malo. Ponuda je proširena na predstavnike sljedećih renomiranih marki: prodajni centar za vrt, gradnju i dom OBI s pripadajućim kafićem LARIFARI, danski lanac trgovina za uređenje interijera doma JYSK, drogerija i parfumerija MÜLLER, moderna i cijenom vrlo prihvatljiva odjeća linije C&A, NEW YORKER, TAKKO, zatim TALLY WEIJL, SPORTINA i ORSAY, jednako kao i S. OLIVER. Od ponude obuće treba istaknuti DEICHMANN, JELLO i v.o.o.d.o.o. te sportski program FOTEX i SPORT WAY. Nadalje, tu je i nezaobilazan program za kućne ljubimce ZOO CITY te asortiman za djecu iz programa BUBAMARA, odnosno specijalizirana prodavaonica za ljekarničku djelatnost FARMACIA. Ponudom audio- i videoopreme, programa bijele tehnike i malih kućanskih aparata prednjači ELIPSO, a na kraju svakako trebamo spomenuti i ugostiteljski objekt Pizzeria & Spaghetteria BUF, koji direktno uz prostor vrlo udobno opremljenog kafića posjetiteljima nudi dodatnih 200 m2 prigodno uređenog dječjeg igrališta na zelenoj površini. Na ca. 2.000 kvadrata prodajnog prostora s osobitim zadovoljstvom pozdravljamo supermarket SPAR. Kako bi našim cijenjenim kupcima apsolutni komoditet bio zajamčen, tu je i kiosk TISAK, jednako kao i bankomat ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK.

Koje su pogodnosti koje nudite u odnosu na ostale slične projekte ili ukratko - što kupci ovdje dobivaju?

- Upravo navedeni asortiman čini Shopping Park SUPERNOVA Varaždin ne samo destinacijom za neophodnu opskrbu, već visokokvalitetnim izborom kupovanja, koliko u Varaždinu, toliko i u njegovoj okolici. Svakako je neprijeporna činjenica da smo ponosni što kao dio SUPERNOVA tima pozdravljamo 24 imena koja će se kvalitetom svojih usluga nametnuti kao nezaobilazna destinacija na kojoj je u okviru samo jedne, i to lako dostupne lokacije i pod vrlo prihvatljivim uvjetima, moguće optimalno zadovoljiti sve potrebe jedne obitelji.

OPTIMALNA LOKACIJA

Što je utjecalo na odabir lokacije Optujskoj ulici?

- Riječ je o atraktivnoj lokaciji koja je zbog svojeg položaja lako dostupna koliko stanovnicima užeg centra grada, toliko i žiteljima okolnih manjih mjesta. Međutim, to se ne odnosi samo na Varaždinsku, već napose na susjedne nam Međimursku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku te Zagrebačku županiju, odakle na veliku tržišnu potrebu očekujemo i tome adekvatan odaziv potencijalnih interesenata. Upravo iz tog razloga s velikim zadovoljstvom možemo istaknuti optimalnost naše lokacije u Optujskoj ulici 171 a, b i c. To nije samo državna cesta koja iz centra Varaždina vodi direktno prema Mariboru, već je ujedno i bliska poveznica s obližnjim naseljima manjeg opsega, prema kojima izravno vodi. Dakle, u veliki se shopping više ne ide ni u Zagreb, ni u Maribor, već direktno u SUPERNOVU!

Realizacijom Shopping Parka SUPERNOVA – čak 200 novih radnih mjesta

- Realizacijom Shopping Parka SUPERNOVA Varaždin dugoročno je osigurano otprilike čak 200 novih radnih mjesta. Vrijednost je ove investicije teške 30 milijuna eura upravo u tome što smo upravo u Varaždinu pronašli potencijal ulaganja ne samo u asortiman nove ponude, već i u ljudski kadar koji je de facto nosilac i isključivi kamen temeljac njegove moguće realizacije. Iz tog je razloga u vrijeme pogođeno recesijom SUPERNOVA Varaždin uzvratila protumjerom: cijenama prilagođenim regionalnoj kupovnoj moći, jednako kao i time što je otvorila i ponudila čak 200 novih stalnih radnih mjesta, što je izuzetno stimulativno.

ACROSS AWARD 2010 za inovativnost!

Inovativnost i kvaliteta Shopping Parka SUPERNOVA Varaždin stigla je i u svibnju 2010. godine, nagradom ACROSS AWARD 2010. Upravo varaždinska SUPERNOVA tim je priznanjem valorizirana kao TOP 5 najinovativnijih shopping objekata u srednjoistočnoj i jugoistočnoj Europi. Ovo priznanje se tijekom svojih outdoor kampanja nezaobilazno ističe svojim logotipom.

SUPERNOVA Varaždin ističe se svojom inovativnošću i približavanjem kupcima tijekom svih svojih kampanja. Izuzetno atraktivna bila je tako proslava 1. rođendana, tijekom koje je SUPERNOVA darivala svoje potrošače s čak 4.000 poklona i 300 nagrada. Tako su  njezini posjetitelji, uz ostalo, mogli uživati u besplatnoj rođendanskoj torti velikih dimenzija, sladoledu koji se također dijelio besplatno, kao i kokice, šećerna vata te baloni, a na korištenje prigodno postavljenog bergodroma i click cornera nije se naplaćivalo. Uz to, parkiralištem su se probijali klaunovi i drugi zabavljači, poput mađioničara i maskota. Vrhunac večeri bio je nastup etno glazbenika Žige i Bandista, koji je potrajao duže od planiranog, odnosno čak do 21 sat.


Još na eVarazdin.hr:


srušeno stablo_nevrijeme_novi marof (2)

FOTO: Posljedice nevremena – jak vjetar iščupao stabla s korijenom

Jačina nevremena koje je u srijedu pogodilo našu županiju iznenadila…

nk ivancica

U prijateljskoj utakmici NK Ivančica pobijedila Rudar 47 rezultatom 5:2

Na Gradskom stadionu u Ivancu u srijedu, 30. srpnja, Ivančica…

policija

Ludbreg: Prerezao metalnu sajlu i ukrao bušilicu iz trgovine

Varaždinska policija izvijestila je o krađi koja se 26. srpnja…

Vaba banka Varaždin - Foto Andrej Švoger

Dobit Vaba banke nakon vrijednosnih usklađenja 1,9 milijuna kuna

Prema nerevidiranim podacima, Vaba d.d. banka Varaždin prvu je polovicu…

beštek1_instalacija_špancirfest

Do 4. kolovoza poklonite stari beštek za ovogodišnju instalaciju Špancirfesta

Tijekom Špancirfesta Varaždin će ove godine dobiti nove sadržaje i…

nakit za festival cipke u lepoglavi

Nakit od čipke iz 13 zemalja na Festivalu čipke u Lepoglavi

U prvom planu 18. međunarodnog festivala čipke, koji će se…

ples_video

VIDEO: Urnebesnom plesaču do koljena nije ni John Travolta

Godišnji odmori su vrijeme za opuštanje i druženje s prijateljima.…

Konjičke igre Hrastovsko

Hrastovsko u nedjelju domaćin četvrtih Konjičkih igara

Četvrtu godinu za redom u Hrastovskom se održavaju Konjičke igre.…