karte1

Poznati Varaždinci kartali belu za osmijeh djece u bolnici

Vrijeme objave:
14:47h // 13.12.2011.

Autor članka:
eVarazdin.hr

Foto:
evarazdin.hr

24 kartaška para, pojačani navijačima, okupila su se jučer u varaždinskom TTS Sport Centru na Humanitarnom turniru u beli, kojeg je 4. godinu zaredom organizirao Radio Sjeverozapad.

Turnir je Radio Sjeverozapad (95,2 MHz) organizirao u sklopu proslave 9. rođendana, sa željom da se kotizacijama i dobrovoljnim prilozima prikupe sredstva za akciju «Za osmijeh djeteta u bolnici» koju provodi varaždinsko Društvo Naša djeca s volonterima.

Prikupljenim će se sredstvima tako kupiti didaktički materijal za kreativno izražavanje, igre i igračke za male bolesnike, s ciljem da im se uljepša boravak u bolnici i olakša razdvojenost od obitelji.

 

Na turniru su se tako okupile brojne poznate ličnosti iz varaždinskog političkog, društvenog i sportskog života te, naravno, kolege novinare iz Varaždina i Čakovca.

Među njima su bili varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, glasnogovornik PU Varaždinske Igor Planinc, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš, ravnateljica varaždinskog DND-a Đurđica Dropuljić i mnogi drugi.


Titulu pobjednika 4. Humanitarnog turnira u beli Radija Sjeverozapad odnijeli su vatrogasci, zapovjednik JVP Varaždin Ivica Labaš i kolega mu Marijan Ožinger koji su u finalu bili bolji od prošlogodišnjih pobjednica Nevenke Planinc i Vesne Topić.

Najboljima i najsretnijima uručene su prigodne nagrade, a svi su sudionici u znak zahvale dobili male anđele koje su u sklopu akcije «Anđeli za djecu», oslikali mališani u Radosnici DND-a.

Izjave: Pobjednik nije važan, bitno je sudjelovati i pomoći djeci.

Gradonačelnik Goran Habuš je ispao već u prvom kolu (partner mu je bio gradski vijećnik i stranački kolega Vlado Vlašić op.a.), ali istaknuo je da mu nije žao jer mu je od pobjede bilo bitnije sudjelovati u humanitarnoj akciji za djecu.

- Drago mi je da sam imao priliku sudjelovati u humanitarnoj akciji i odazvati ću se i sljedeći put, bez obzira na rezultat - naglasio je gradonačelnik Habuš.

- Nema ljepšeg od darivanja u ovo predbožićno vrijeme i pozivam sve koji se dvoume da se sljedeće godine odazovu pozivu na turnir i plemenitom gestom pomognu onima kojima je pomoć potrebna - istaknuo je šef protokola u Gradskoj vijećnici Dražen Dretar koji je sudjelovao na svim dosadašnjim turnirima te naglasio da se nada da će biti sudionik i onog 10., a možda i 15. Humanitarnoj turnira.

Iako je zaustavljen u 3. kolu turnira, čovjek koji je naučen na finala, trener vinkovačke Cibalie Samir Toplak bio je zadovoljan.

- Prošle godine temeljito sam se pripremao za ovaj turnir, no visinske su pripreme ovaj put izostale jer u Slavoniji nema brda! No, na ovakvim humanitarnim turnirima niti nije bitno pobijediti. Bitno je sudjelovati i pomoći pri uveseljavanju dječice u bolnici – naglasio je Toplak.

- Bilo mi je prekrasno. Atmosfera opuštena, a cilj plemenit. Turnir je bio prožet dobrim emocijama i iščekivanjima i bilo je stvarno lijepo. Iako smo moja kartaška partnerica i ja lošije prošle nego lani kada smo došle do finala - istaknula je ravnateljica DND-a Đurđica Dropuljić.

Oduševljenje nije krila niti direktoric a Turističkog ureda Grada Varaždina Branka Tropp.

- Svaka pohvala za ovu akciju jer smo kroz zabavu i druženje imali priliku doprinijeti jednoj humanitarnoj akciji. Novinarke Radija Sjeverozapad bile su stvarno odlične domaćice i dobro smo se osjećali i proveli - naglasila je Branka Tropp.

Pobjedu na turniru ostvarili su Ivica Labaš i Marijan Ožinger. Njihova pobjednička priča mogla bi jednog dana postati materijal za dobar sportski triler. Labaš i Ožinger ispali su naime već u 1. kolu i to od ekipe portala eVaraždin no uspjeli su osvojiti „kantu“ kao „sretni gubitnici“.

I onda nek netko veli da eVaraždin ne donosi sreću.

Labaš i Ožinger ipak su kao tajnu uspjeha naveli „sveto trojstvo bele“ - dobre karte, gorice i - gemišti!


KomentirajJoš na eVarazdin.hr:


mejasi1

Mejaši i Magazin za Lovrečevo i Dan grada Varaždinskih Toplica

Velikim koncertom popularnih modernih tamburaša Mejaša i grupe Magazin, kao…

140729_GRK-Varazdin-1930_grb

Dabrovi odsad kao – Gradski rukometni klub Varaždin 1930!

Ekspresnom brzinom, jednoglasnim „ZA“ 36 prisutnih od ukupno 54 skupštinara…

provala_ilustracija

Provaljeno u ordinacije – ispremetane stvari, ali nije ništa ukradeno

Kako javlja PU međimurska na njihovom području su se u…

Ivan Čehok, Miroslav Bunić i Zlatko Horvat // Foto: Andrej Švoger / Varaždinski tjednik

Nova optužnica protiv bivšeg direktora Zagorje-Tehnobetona Bunića

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom…

nakit za festival cipke u lepoglavi

Nakit od čipke iz 13 zemalja na Festivalu čipke u Lepoglavi

U prvom planu 18. međunarodnog festivala čipke, koji će se…

Europska šetnja za mir_hodači Beč

Hodači Europske šetnje za mir stižu u Varaždin i Trakošćan

Danas ujutro, 28. srpnja, iz Beča je krenula skupina hodača…

ples_video

VIDEO: Urnebesnom plesaču do koljena nije ni John Travolta

Godišnji odmori su vrijeme za opuštanje i druženje s prijateljima.…

FOI - Foto Andrej Švoger

Međunarodna konferencija ISD2014 Croatia početkom rujna na FOI-u

Fakultet organizacije i informatike 2. rujna bit će domaćin 23.…