Čakom

Deponij Totovec gori je od Brezja – “privremen” je punih 40 godina

Vrijeme objave:
19:27h // 15.03.2012.

Autor članka:
eVz/eMedjimurje.hr

Foto:
cakom.hr

Najavljeno zbrinjavanje komunalnog otpada s područja Varaždinske županije, bila je, prema pisanju portala eMedjimurje.hr, nezaobilazna tema konferencije za novinare čakovečkog HDZ-a, na kojoj su govorili predsjednik GO HDZ-a Čakovca, Vedran Mikulić, dopredsjednik Željko Jakopec, te Aleksandar Makovec, član Gradskog odbora HDZ-a Čakovca.

Čelnici HDZ-a Čakovec smatraju nezakonitom posljednju odluku Grada Varaždina od 7. ožujka o povjeravanju komunalne djelatnosti, to više jer je već prije donošenja predmetne Odluke Varaždin regulirao postupanje s otpadom kojeg je dužan isporučivati tvrtki T7 VIS, piše eMedjimurje.hr

- Već unazad nekoliko godina raspravlja se o sanaciji zatvaranja deponija Totovec, a u Čakovcu se u ovom trenutku razgovara da bi „privremeno“ zbrinjavali komunalni otpad s područja Varaždinske županije, što smatramo apsolutno nezakonitim i nemoralnim. Naime, na snazi je usvojeno rješenje sanacije deponija Totovec s mogućnošću odlaganja komunalnog otpada s područja Grada Čakovca i velikog broja općina, ali u ograničenom vremenskom razdoblju – istaknuo je Vedran Mikulić.

Dopredsjednik Željko Jakopec slikovito je poručio da će jedina velika investicija koja će stići u Grad Čakovec biti – smeće!

- Problem je, pojasnio je, nastao kao plod novonastale ljubavi između Čakovca i Varaždina, a nedugo nakon zasjedanja Gorana Habuša u fotelju varaždinskog gradonačelnika i posjeta ministrice Mirele Holy GKP Čakom-u. Postavlja se pitanje da li je Čakom izradio i poduzeo sve u vezi proširenja deponija u Totovcu, te kako Totovec može proširiti svoj kapacitet bez zakonom propisanih akata – upozorio je Željko Jakopec.

Aleksandar Makovec, kazao je da je ovdje očit primjer bratskih političkih stranaka i koalicija u Gradu Varaždinu i Čakovcu, a gđa Avirović (direktorica Čakoma) lansirala je samo probni balon i trebala poslužiti kao gromobran za očekivano negativne reakcije javnosti.

Čulo se, navodi eMedjimurje, i to da deponij Totovec „privremeno“ postoji već 40 godina, odavno je prenatrpan, a zatvoren je trebao biti još 2010., pa je Makovec poručio da se takvi štetni pregovori za Čakovec odmah prekinu, a stigne li ova točka na dnevni red gradskog vijeća, HDZ je neće podržati.


KomentirajJoš na eVarazdin.hr:


VZO Petrijanec_naslovna

Petrijanec: Vatrogasci u vrijeme blagdana u hitnom slučaju ne mogu iz garaže

Iz Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec poslali su nam fotografiju, kako kažu,…

Nogomet - ilustracija Andrej Švoger

Prva ŽNL: Uvjerljiva pobjeda Plitvice, Zelengaj se probio na treće mjesto

Ovog je vikenda odigrano 22. kolo 1. županijske nogometne lige.…

Policija-ilustracija

Međimurska policija upozorava zbog lažnog prijavljivanja razbojništva

Unatrag mjesec dana Policijska uprava međimurska zabilježila je dva slučaja…

Izborna skupština ATK Lepoglava

Slavko Štefičar i dalje predsjednik ATK Lepoglava

Na čelu Agro – turističkog klastera Lepoglava i dalje će…

rimski most_Sudionici radne akcije

Učenici OŠ Jalžabet uredili rimski most u Kelemenu

Da praznici ne moraju proći s dosadom i bez školskih…

KUD Petrijanec

Pasija u izvedbi članova KUD-a Petrijanec oduševila Slovence

Članovi KUD-a Petrijanec u nedjelju 13. travnja uprizorili su nakon…

Sagan

VIDEO: Bend Sagan objavio novi video za pjesmu “Desert Locust”

Varaždinski bend Sagan objavio je svoj novi video za pjesmu…