Bednja: HDZ zbog Varteksa prozvao Bistrovića, on odgovorio...

Objavljeno: 10.09.2014. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: screenshot / Google Maps

Medijskim priopćenje koje potpisuje Ivica Hrenić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a u Bednji, danas su se oglasili bednjanski članovi HDZ-a koji smatraju da je o zatvaranju Varteksovog pogona u Bednji potrebno službeno objavjestiti Vladu, Ministarstvo financija i HABOR.

Zanima ih također je li u planu predstečajne nagodbe bilo predviđeno zatvaranje pogona spomenute tvrtke u Bednji, a ukoliko se spomenuto pokaže točnim, odgovornima postavljaju pitanje "zašto je takav plan prihvaćen i tko će preuzeti odgovornost za još 60-ak njihovih sumještana na ulici?"

HDZ-ovci pritom oštro osuđuju načelnika Općine Bednja, Mirka Bistrovića, tvrdeći da je "preuzeo ulogu branitelja Varteksa".

"Varteks dobio milijune"

- Njegove tvrdnje, da je Varteks privatna tvrtka i da se kao Općina ne možemo miješati u njihovo poslovanje mi u HDZ-u ne možemo prihvatiti. U poslovanje privatne tvrtke koja uredno posluje i ne traži pomoć od države, lokalna uprava zaista se nema što miješati. Međutim, Varteks je od posljednjih nekoliko vlada tražio i dobio pomoć koja se mjeri u više stotina milijuna kuna - kažu u HDZ-u, smatrajući spomenuto dovoljnim razlogom da se kao predstavnici lokalne uprave u tom slučaju mogu "umiješati" te najavlju "borbu za ostanak pogona i očuvanje 60-ak radnih mjesta".

Načelnik Općine Bednja, kojega smo pitali za komentar, tvrdnje HDZ-a smatra "politikanstvom".

"Pa, HDZ-ovci sjede u Upravi"

- Svi naši pokušaji da spasimo pogon nisu urodili plodom, a osim pritisaka i razgovora mi za to nemamo nikakvih drugih mogućnosti. Tvrtka je donijela plan restrukturiranja gdje je jasno vidljivo da pogoni u Ludbregu i Bednji ne mogu biti ekonomski samoodrživi. Kao osoba i načelnik smatram da se treba boriti za svako radno mjesto, ali u ovom slučaju to što tvrdi HDZ je notorna glupost - rekao je Bistrović, napominjući kako se njega proziva, a neki članovi uprave Varteksa ujedno su i članovi HDZ-a.

Komentari