Živi zid ne otklanja mogućnost prosvjeda pred kućama Vlašića i Habuša

Objavljeno: 27.07.2015. 10:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

Nakon što su prosvjedovali pred zgradom Varkoma tražeći da se u vodoopskrbni sustav ponovno uključi petstotinjak kućanstava i obrtnika koje je Varkom zbog neplaćanja računa isključio, aktivisti Živog zida Varaždinske županije upozorili su kako nitko iz Varkoma, ali ni iz Grada Varaždina nije reagirao.

- Nakon našeg prosvjeda ispred  tvrtke Varkom te ukazivanja  na njihove nehumane i nezakonite  radnje isključivanja  494 kućanstava  i 38 korisnika trgovačkih društava i obrtnika iz sustava vodoopskrbe, uvidjeli smo da su se oglušili na naše zahtjeve da sve ove korisnike uključe natrag u sustav te im dozvole da koriste vodu, a problem duga riješe otplatom na rate ili ovrhom - rekli su iz Živog zida.

>> Uz povike "Voda za sve" članovi Živog zida na čelu sa Sinčićem prosvjedovali pred Varkomom

Ponovno su podsjetili na članak  216. Kaznenog zakona  “Tko uništi, ošteti, izmijeni, učini neuporabljivim, ukloni, isključi ili ometa u radu napravu javne uporabe za vodu, toplinu, plin, električnu ili drugu energiju, ili elektroničku komunikacijsku opremu i time izazove poremećaj u redovitom životu stanovništva, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina” i zamolili Varkom da ga se pridržava.

Podsjetili su i na Ustav RH i Članak 62.”Obitelj je pod osobitom zaštitom države”., Članak 70. “Svatko ima pravo na zdrav život”, te Članak 21. Ustava RH koji kaže: “Svako ljudsko biće ima pravo na život”.

- Mi nećemo stati s našim akcijama ukazivanja na postupke Varkom tako dugo dok sve isključene korisnike ne vrate natrag u sustav vodoopskrbe te im vrate natrag njihovo pravo na vodu i pravo na život. Naši se prosvjedi nastavljaju ispred Varkoma, ispred Gradske vijećnice i ukoliko će biti potrebno ispred domova odgovornih osoba - najavili su aktivisti Živog zida Varaždinske županije.

Komentari