Vijeće ponovno bez kvoruma, Habuš: "Zbog oporbenog igrokaza kasnit će stipendije!"

Objavljeno: 06.10.2015. 18:06

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:16

Nakon utvrđenog broja prisutnih vijećnika, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet,  utvrdio je u utorak u 17 sati da je na zakazanom nastavku 17. sjednice Gradskog vijeća, od 25 vijećnika prisutno 9 vijećnika.

Budući da to nije dovoljan broj prisutnih vijećnika za valjano odlučivanje, predsjednik Gradskog vijeća zaključio je 17. sjednicu sukladno članku 100. Poslovnika o radu. 

- Moram reći da sam neugodno iznenađen ne dolaskom svih oporbenih vijećnika na današnju, nastavljenu sjednicu Gradskog vijeća. Ako je ono u četvrtak bio hir, ovo danas više nije hir. Ovo je igrokaz ili bojkot, i to ne rada Gradskog vijeća i ne mene osobno, nego funkcioniranja Grada Varaždina - izjavio je povodom ponovnog neodržavanja sjednice gradonačelnik Goran Habuš.

- Sad ću pokušati objasniti što današnji nedolazak na sjednicu zapravo znači. Dakle, svi vijećnici iz redova HDZ-a kojih ovdje nema ni jedenog, ali i ostali oporbeni vijećnici, morat će prije svega objasniti svim studentima s područja Grada Varaždina zašto će kasniti stipendije ove godine budući da je ta točka trebala biti donesena danas - rekao je Habuš.

Habuš je naveo da neodržavanje sjednice znači i nepokretanje preoblikovanja nogometnog kluba Varaždin te usporavanje izgradnje najmodernije valionice u ovom dijelu Europe poslovnog sustava Vindija.

- Gradsko vijeće nije dječji vrtić, tu se donose odluke koje su bitne za funkcioniranje grada, a oni svojim ponašanjem ugrožavaju funkcioniranje grada. Danas smo morali zaključiti sjednicu da bi sve one točke koje smo donijeli u prvom dijelu sjednice postale važeće - rekao je varaždinski gradona?elnik.

Komentari