Svetec o golubovima u Harambašićevoj: Postoji mogućnost postavljanja zaštitne mreže

Objavljeno: 20.03.2015. 14:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Foto čitatelja

Vezano na problem stanara u Harambašićevoj ulici 36/4 koji imaju probleme s golubovima, portal eVaraždin uputio je u Grad Varaždin upit kojim se traži njihovo očitovanje.

Podsjetimo, u našem razgovoru s predstavnicom stanara Tanjom Crlenjak koja je prije desetak dana za naš portal izjavila - Stanare muči to što golubovi slijeću na krovište i rade nered, i to od samog izmeta, mrtvih ptica i jaja koja padaju na zemlju.

FOTO: U Varaždinu djeca uginule golubove uklanjaju golim rukama

Kada smo ju upitali kako je prošao njihov razgovor s gradonačelnikom Habušom gdje su mu iznijeli svoje probleme prije više od godinu dana, on ih je tada odbio rekavši da grad Varaždin nema 48.000 kuna za zaštitnu mrežu.

VIDEO: "Habuš je rekao da on neće puškom nama istjerivati golubove"

Dobili smo odgovor od strane gradskih institucija i to od ravnatelja JUGS-a Zorana Sveteca. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

- U studenom 2010. godine na zgradu u Harambašićevoj ulici 36 u Varaždinu montiran je ultrazvučni rastjerivač ptica. U početku je dao željene rezultate te ptice više nisu dolazile na konstrukciju nadstrešnice, no s vremenom su se počele vraćati. Problem smo uočili pa je sada u tijeku pribavljanje ponuda za ugradnju zaštitne mreže na konstrukciju nadstrešnice kao mogućnosti trajnog rješavanja problema. U slučaju dobivanja prihvatljive ponude, u svrhu sprječavanja pristupa pticama nadstrešnici ugradit će se zaštitna mreža na konstrukciju nadstrešnice - stoji u odgovoru kojeg potpisuje Zoran Svetec.

Komentari